Ljusfotografering

Som ljusdesigner och fotograf är ljus ett självklart motiv. Jag fotograferar gärna på uppdrag åt företag eller armaturleverantörer som vill ha referensbilder, så hör av er om ni är intresserade. Jag fotograferar även konstant för att ha ett rikt bildspel vid föredrag och till kommande böcker.

Referenser: Jag har fotograferat alla bilder på hemsidan ljuslandskap.se och alla fotografier i boken Ljussätt staden. Jag har även fotograferat alla bilder i Ljusresan London och Köpenhamn där artiklarna är upplagda på nätet. Jag visar även ett urval av armaturfoton nedan:

Exempel på armaturfotografering. Foto: Marianne Lind, Ljuslandskap AB.

Artikelserie: Ljusresan i Ljuskultur

Under 2015-2017 reste Marianne tillsammans med en kollega eller vän till tolv städer i Europa: Venedig, Barcelona, Paris, Reykjavik, Prag, Rom, Berlin, Amsterdam, Budapest, Madrid och Valencia, London och Köpenhamn. Uppdraget var att skriva artikelserien "Ljusresan" för tidningen Ljuskultur.

Läs exempel på artiklarna här: London och Köpenhamn.

Skulptur vid Tower Bridge i London.

Wall of Dreams i Köpenhamn.

LJUSSSÄTT STADEN - En handbok om ljusdesign i offentlig miljö

Författare och fotograf: Marianne Lind, Ljuslandskap AB.

I boken LJUSSÄTT STADEN beskriver jag alla tänkbara skeden och detaljer i ljusdesignprocessen från gestaltning till socialt engagemang och teknik illustrerat med 421 fotografier och 9 illustrationer. Mitt syfte med boken är att dela med mig av de kunskaper jag fått under mina 18 år som ljusdesigner. Jag hoppas att detta i förlängningen leder till att fler unga engageras i ljusdesignprocessen, att vi får bländfria vackra miljöer och att med detta bidra till att människor kan känna sig tryggare i sin vardag.

Om du vill köpa boken går det bra på Byggtjänst, Adlibris och Bokus.

Artikel om boken i ljuskultur Exempel på uppslag i boken